Szeretettel köszöntelek a Bősárkány klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bősárkány klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bősárkány klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bősárkány klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bősárkány klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bősárkány klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bősárkány klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bősárkány klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy kis ünnepi: Márton Lúdja - boros libapecsenye
Hozzávalók
(4 személyre): 1 db libamell, 2 db comb, 5 dkg gomba, 2-3 db sárgarépa,
1 nagy fej vöröshagyma, 5 dl. Szt. Márton bora, 3 evokanál olaj, 2
evokanál liszt, rozmaring, fokhagyma, só, feketebors.
Elkészítés: A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Ezután
megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és
karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén
megpirítjuk, lisztel megszórjuk, sóval, borsal, fokhagymával,
rozmaringgal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a mártást ráöntjük a
megpirított libahúsra.
Kezdetben erős lángon, majd késobb lassú
tüzön lefedve addig pároljuk, amig a liba puha lesz. Ekkor a libahúst
elhelyezzük a sütőedénybe, és melegen tartjuk.
A levét leöntjük,
a gombát, hagymát szitán áttörjük és a sűrítményt a lével együtt még
egyszer felforraljuk. Az így nyert mártást ráöntjük a libahúsra. Végül
előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük
Bármilyen körítés illik hozzá, kivéve a tésztaféle.
Italajánlat: Szent Márton bora - Villányi kékoportó.
Ha kíváncsiak további libareceptekre, kattintsanak ide!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!